Tracks: Vaste MTB Ronde Mierlo

Plaats: Mierlo
Lengte van de route: De route heeft een totale lengte van 18 kilometer. Er is een verbindingsroute met de MTBroute in Someren-Lierop.

Markering: De route is gemarkeerd met houten palen met in het groen het internationale MTB-teken (driehoek met daaronder 2 rondjes).

Startlocatie: Je kunt de route starten bij:
- Informatiepaneel aan de Geldropseweg, 5731AD in Mierlo (tegenover het oorlogskerkhof). Bij het startpunt is parkeergelegenheid aanwezig.

Omgeving: De route voert voor een groot deel over de Molenheide en de Braakhuizense heide, gelegen tussen Geldrop en Mierlo. De Molenheide kenmerkt zich door bossen met naaldbomen. Doordat er hier en daar open plekken zijn gemaakt hebben boomsoorten als eik en berk de kans gekregen om te groeien, waardoor het een gemengd bos is geworden. De Braakhuizense heide is een uniek stukje natuurgebied met enkele vennen. De combinatie van beide gebieden zorgt voor een gevarieerde en afwisselende omgeving.

Aard van de route: Vlak na de start van de route komt het eerste ven, het Molenven in zicht. Het geaccidenteerde terrein rondom de Schietbergen zorgt voor kleine klimmetjes en afdalingen in de route. De route is prima als trainingsronde en biedt volop mogelijkheden voor het beoefenen van verschillende technieken. De route is goed geschikt voor de minder geoefende rijder, maar ook voor de ervaren rijder biedt deze route zeker uitdagingen.
Er is een verbindingsroute met de route in Someren-Lierop, Nuenen en Waalre zodat de verschillende routes ook aaneengesloten kunnen worden verreden.Info: De route is in beheer bij het Samenwerkingsverband Regio Eindhoven en wordt onderhouden door TourClub Mierlo.

Extra: Een routekaart is te verkrijgen bij alle VVV s en VVV-agentschappen in Zuidoost Brabant.
Onduidelijkheden in de route door het ontbreken van routeborden, kunnen worden doorgegeven aan SRE tel:040-2594538 of via e-mail: fietsroutes@sre.nl

 
GPS track: Er is een GPS-track bestand beschikbaar.
Klik HIER om het bestand te downloaden.
De startcoordinaten zijn: N 51.26.083 / E 5.35.562
Track lengte: 17 km
Hoogteverschil: 12 m
(Min.: 21 m ~ Max.: 33 m)
Klimmen: 81 m | Afdalen: 82 m
Plaats: Geldrop-Mierlo → Geldrop-Mierlo
Discussieforum: Hier 0 Likes

Video

random MTB track

Advertentie

Zoek

cron